No w takim wypadku to żona jednak powinna się martwićmargod pisze:ta tylko, że 20 opakowań wsazuje, że chcesz połowę kobiet z osiedla leczyć
PASOŻYTY!!! BŁAGAM POMÓŻCIE!!!
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
-
sandrock
- junior

- Kontaktowanie:
Zakupiłem metro,teraz mam prośbe,jak mam to dawkować wiedząc że leczenie bedzdie odbywać sie w 100l akwa na 6 paletek.I jeszcze jedno,jaką ilość tabletek "metro" mam im kruszyć do mrożonego pokarmu na jedną mrożoną kostke (1/2 całego prostokątu mrożonki tej w pastikowych opak.)
Dziękuję i czekam na odp.
pozdro.
Dziękuję i czekam na odp.
pozdro.
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Rozpuściłem w wodzie RO ciepłej w zaledwie 200ml wody plus 1ml kwasu solnego, aż 20 tabletek bez kłopotu, co prawda na drugi dzień się wytrąca metro i osadza na dnie, ale szybko ponownie można go rozpuścić.
Bez kwasu solnego z 10 tabletek rozpuścisz też, ale nie tak łatwo i 3 minuty mieszania intensywnego może być mało.
Jak masz mikser to pewnie i 20 tabletek w wodzie bez kwasu też się rozpuści w 200ml RO.
Bez kwasu solnego z 10 tabletek rozpuścisz też, ale nie tak łatwo i 3 minuty mieszania intensywnego może być mało.
Jak masz mikser to pewnie i 20 tabletek w wodzie bez kwasu też się rozpuści w 200ml RO.
-
sandrock
- junior

- Kontaktowanie:
A ta dawka co Tomku opisujesz to jest do 100l zbiornika,tzn że mam wymieszać 10 tab. w 100ml wody destylowanej i co wlać całość do akwa o tej pojemności 100l?
I to jest dawka na cały zabieg czy na 1dzień?Bo zabieg trwa około 7dni,i jeszcze jedno,można w tym czasie podawać metro w pokarmie tak ja pisała Pani Gajowa(czyli 1/4 tab na 1porcje)
pozdrawiam i czekam na odp.
I to jest dawka na cały zabieg czy na 1dzień?Bo zabieg trwa około 7dni,i jeszcze jedno,można w tym czasie podawać metro w pokarmie tak ja pisała Pani Gajowa(czyli 1/4 tab na 1porcje)
pozdrawiam i czekam na odp.
Odpowiedz masz dwa posty wyżej a tu masz link do działu o lekarstwach bo sam widocznie nie dasz rady go odszuka
http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... pic&t=1072
http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... pic&t=1072
- gajowa
- entuzjasta

- Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
Ja zastosowałam kuracje dokładnie tak, jak pisze w dziale "leki", tzn. rozpuszczałam metro w wodzie o pH 2,5 i potem do akwa i do namoczenia granulatu również woda o pH 2,5.
Zanim otrzymałam czyste metro, to dawałam 1/4 tab na 1 porcję mięska.
Basia Gajowa
http://klub-pkmd.pl/index.php?name=PNph ... pic&t=1072
tu jest opisane jak uzyć metro
Zanim otrzymałam czyste metro, to dawałam 1/4 tab na 1 porcję mięska.
Basia Gajowa
http://klub-pkmd.pl/index.php?name=PNph ... pic&t=1072
tu jest opisane jak uzyć metro
- bjarka
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Beata Jarka
- Kontaktowanie:
Metronidazol w czopkach dopochwowych służy do leczenia rzęsistkowicy wywołanej również przez wiciowca (Trichomonas vaginalis). Jednak taka forma absolutnie nie nadaje się dla ryb. Metronidazol w tabletkach jest najczęściej używany w lambliozie,
również wywołanej przez wiciowce. Jak widać nie tylko dyski mają taki problem.
Jest jeszcze w aptekach metronidazol w żelu, który czesto jest skuteczny w leczeniu trądzika pospolitego, ponieważ lek ten działa również na bakterie beztlenowe.
Michcio też to wszystko wiedział.
również wywołanej przez wiciowce. Jak widać nie tylko dyski mają taki problem.
Jest jeszcze w aptekach metronidazol w żelu, który czesto jest skuteczny w leczeniu trądzika pospolitego, ponieważ lek ten działa również na bakterie beztlenowe.
Michcio też to wszystko wiedział.